• tisdag 28 juni 2022
  • De bästa fonderna för alla dina konton - meddelande när det är dags att byta - medlemskap till gör-det-själv-pris

FONDKALLES HISTORIA

Bakgrund

FondKalle startades 2012 av Kristoffer Nilsson, men har sin grund i en idé han haft under lång tid.

Kristoffer jobbade tidigare på en av de stora bankerna som kundrådgivare. En stor del av rådgivningen gällde fonder och placeringar, och på detta område hade han ett gediget, personligt intresse. Börsen går upp och den går ner, därför är tips och råd om vilka fonder man bör välja färskvara. Detta gör uppföljningen av råden väldigt viktig. Tyvärr är den också näst intill obefintlig hos bankerna. Där finns inte tid att meddela alla kunder när det är dags att byta fonder. Istället blir råden generellt att "sitta still i båten" och "på lång sikt går det alltid upp". De "viktigaste" kunderna får naturligtvis tips och råd om när det är dags att byta fonder, men resterande 99% har inte denna service.

Kristoffer avslutade sin anställning på banken år 2009, och började utveckla idén om en fondhjälp för alla. Oavsett var du har ditt sparande, oavsett hur mycket du sparar.

Om personen bakom FondKalle

Kristoffer Nilssons intresse för börsen väcktes redan i unga år, mycket tack vare hans farfar, Börje Nilsson. De köpte tillsammans ett program för så kallad teknisk aktieanalys, med vilket börsens trender, historiska samband och sannolikheter analyseras. Utifrån programmet kunde de sedan beräkna när det var dags att köpa eller sälja. Detta rönte stort intresse hos Kristoffer, och blev den metod han grundat sitt företag på.

På Handelshögskolan i Göteborg blev Kristoffers magisteruppsats starten för en egen modell - den vi idag kallar för FondKalles motor. Han insåg att en kombination av de tekniska modellerna som fanns på marknaden tillsammans med en egenutvecklad indikator gav en mycket träffsäker modell.

Efter studierna tog Kristoffer anställning på en av de större bankerna. Där arbetade han fram till 2009 då han, mitt under brinnande finanskris, beslutade sig för att satsa helhjärtat på sitt eget företag. Under några år byggde Kristoffer upp hemsidan, satte samman fondportföljerna och optimerade Motorn, en ständigt pågående process. 2014 lanserades FondKalle för allmänheten.

Disclaimer

Informationen som presenteras på FondKalles hemsidor under domänen fondkalle.se skall ses som tilläggsinformation i investeringsbeslutet och ej allena vara grunden för detsamma. Vi garanterar eller ansvarar ej för att informationen på hemsidan alltid är fullt korrekt och uppdaterad, även om ambitionen är att så skall vara fallet. FondKalle ansvarar ej för direkt eller indirekt förlust eller skada som grundar sig på information från våra hemsidor eller marknadsbrev.Kontakt

CompuStock
Idelundsvägen 37
439 72 FJÄRÅS

0708-53 99 13