FondKalle - Integritetspolicy

INTEGRITETSPOLICY

1. Allmänt

Denna policy avseende personuppgifter, integritet och cookies beskriver hur CompuStock med varumärke FondKalle, organisationsnummer 790606-4998, Kungsladugårdsgatan 14B, 414 69 Göteborg, e-mail: info@fondkalle.se, (”CompuStock”, ”FondKalle”, ”vi”, ”bolaget”) samlar in, använder, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter.
Denna personuppgiftspolicy finns publicerad på http://www.fondkalle.se/integritetspolicy.php

2. Personuppgiftsansvarig

Kristoffer Nilsson är personuppgiftsansvarig för Bolagets behandling av dina personuppgifter och ansvarar för att så sker i enlighet med tillämplig lagstiftning.

3. Personuppgifter vi samlar in

Besökare av våra hemsidor – endast cookies används

För besökare av våra hemsidor under domänen compustock.se, fondkalle.se eller min-pension.se använder vi cookies för att analysera och förbättra trafiken och besöket av hemsidan. Läs mer under avsnitt 7. Cookie-policy.

Kunder/registrerade medlemmar hos FondKalle

  • * För- och efternamn
  • * E-postadress
  • * Postadress
  • * Telefonnummer
  • * IP-adress och information om din användning av FondKalles webbplats
  • * Uppgifter om vilka portföljer/konton som du har bevakning på samt då du markerat fonderna på dessa konton som bytta.
  • * Information om ditt medlemskap såsom startdatum, slutdatum, kundstatus.
  • * Korrespondens via mail eller kontaktformulär på webbsidan.

Personer som kontaktar oss via mail eller kontaktformulär på webbsidan

Vi lagrar den mailkorrespondens som tillsänts oss via kontaktformulär på webbsidan eller via epost direkt till bolaget.

4. Varför behandlar vi uppgifter om dig

Som besökare av våra webbsidor använder vi cookies för att förbättra våra tjänster och webbsidor och därmed ge dig en förbättrad användarupplevelse.

Som registrerad användare och kund hos FondKalle behöver vi lagra information om dig för att kunna tillhandahålla tjänsten och fullgöra våra förpliktelser: såsom att kontakta dig via e-post då förändringar rekommenderas för dina fondkonton, påminna dig om att byta fonder, erbjuda dig att fortsätta med FondKalles tjänst då denna löpt ut och i vissa fall skicka reklam om FondKalles tjänster.

5. Hur länge sparar vi uppgifter om dig

Som besökare av webbplatserna compustock.se, fondkalle.se och min-pension.se används cookies som sparas i maximalt 2 år (Google Analytics).

Som kund/medlem hos FondKalle sparar vi dina uppgifter och data i ett år efter utgånget medlemskap. Alternativt raderas dina uppgifter före dess om du så begär. Information som krävs för att följa Bokföringslagen och annan tillämplig lagstiftning lagras så länge lagen kräver.

Epostmeddelanden som skickats till Bolaget via formulär på webbsidan eller direkt, från person som ej är kund eller medlem hos Bolaget, raderas efter 1 år. För medlemmar/kunder sparas epostmeddelandena i ett år efter utgånget medlemskap.

6. Säkerhet

Personuppgiftsansvarige säkerställer att lämpliga åtgärder tas för att skydda dina personuppgifter mot obehörig åtkomst eller obehörig behandling.

7. Cookie-policy

Våra webbsidor använder cookies för att förbättra våra tjänster och webbsidor och därmed ge dig en förbättrad användarupplevelse.

En cookie är en textfil med data som överförs från en webbserver för att lagras på din enhet (dator/surfplatta/mobiltelefon etc). Om din webbläsare är inställd på att acceptera cookies, så kommer de lagras i din webbläsare eller på din enhet fram till att dess lagringstid är till ända, eller till dess du raderar cookien själv. Du kan själv välja om du vill acceptera cookies eller ej, detta görs i webbläsaren.

Nedan finner du en lista över de cookies vi använder på våra webbsidor:

Facebook-pixel
Vi använder Facebook pixel för att få statistik på våra facebookannonser. Läs mer på https://www.facebook.com/about/privacy/
Giltighetstid: flera cookies med olika utgångsdatum sätts. Läs Facebooks dataskyddspolicy för mer information.

Google Analytics
Dessa cookies placeras av “Google Analytics” och används för att samla in information om hur besökare använder vår webbplats. Vi använder informationen för att förbättra webbsidan. Dessa cookies kan inte identifiera dig, de samlar in information i anonym form som skickas till, och lagras hos, Google på servrar i USA i enlighet med deras rutiner för integritetsskydd. Läs mer om Google Analytics dataskyddspolicy via denna länk : https://support.google.com/analytics/answer/6004245
Giltighetstid: __utma = 2 år, __utmb = 30 min, __utmc = session-cookie (tas bort då du stänger webbläsaren)

8. Dina rättigheter

Tillgång till dina personuppgifter

Du har rätt att få en bekräftelse på om vi behandlar dina personuppgifter och även få ett utdrag över vilka dessa uppgifter är.

Rättelse eller radering av dina personuppgifter

Är några uppgifter felaktiga så har du rätt att få dem rättade. Du har rätt att få dina personuppgifter som lagras hos oss raderade.

I ovanstående fall ber vi dig kontakta oss via e-post eller brev. Kontaktuppgifter finns under punkt 1.